Петротерм

Пропуснете до основното съдържание »

Моята кошница

Нямате продукти в количката

Settings 

В момента сте на:

ПЕЛЕТИ  от 100% иглолистна дървесина

ПЕЛЕТИ  от 100% иглолистна дървесина

ПЕЛЕТИ от 100% иглолистна дървесина

395,00 лв.

Наличност: В наличност

Кратка информация

Пелетите са изработени от качествен иглолистен материал, който е с висок коефициент на енергийна ефективност което се дължи на факта, че те представляват компресирани дървесни стърготини в тяхното естествено състояние, без риск от производство на твърди остатъци по време или след изгаряне в горелки като пелетни камини или котли.


Пелетите отговарят на европейски стандарт за качество на пелети ENplus A2.


Цената е за 1 тон без ДДС.

Детайли

Дървесните пелети са вид твърдо гориво във формата на малки цилиндрични гранули, произведени от отпадъчна дървесна. Пелетите се използват като гориво, както в промишлени така и в битови отоплителни инсталации, които са предназначени за изгаряне на пелети. Използването на пелети за гориво в тези инсталации осигурява някои предимства, в сравнение с другите системи работещи на твърдо гориво, именно: тъй като по своята същност пелетите представляват хомогенна маса от цилиндрични гранули е възможно те да се подават контролирано към горелката, което създава условия за пълно управление на процеса на отопление, а оттам и за икономия на енергия; освен това изгарянето на пелетите води до сравнително малък отпаден продукт в следствие на горенето. Пелетите са изработват, както от иглолистен така и от широколистен материал. Резултатът е продукт с висок коефициент на енергийна ефективност, което се дължи на факта, че пелетите представляват компресирани дървесни стърготини в тяхното естествено състояние, без риск от производство на твърди остатъци по време или след изгаряне в горелки като пелетни камини или котли. Поради факта че материалът, от който се изработват пелети е отпадъчен за други видове производства на изделия от дървесина, производството на пелети не вреди на околната среда. В условията на контролирана сеч и последващо презасаждане на горите, пелетите се считат за възобновяем източник на енергия.

В процеса на производство, на пелети към използваната биомаса не е необходимо допълнително добавяне на химически свързващи вещества. Освен от дървесни отпадъци, трици и др, пелети могат да бъдат произвеждани и от суров дървен материал, който е неприложим другаде. Под отпадъчен дървен материал, от който се произвеждат дървесните пелети, се разбира материал, който не може да намери приложение в други производства. Както беше посочено по-горе това са дървени трици и стърготини, клони, капаци и изрезки получени в резултат на първичната обработка на дървесината, криви дървета и др. Същинският процес на производството на пелети включва следните няколко етапа – едро смилане на дървесината, сушене, ситно смилане, пресоване, охлаждане и пакетиране или складиране, като при използването на суха дървесина може да се наложи към производствената схема да се добави и водоподготовка на дървесината.

Пелетите се оформят в пелетна преса при високо налягане и температура. При натиска се получава загряване, което позволява на съдържащият се в дървесината лигнин да се разтопи при температура над 100%, което от своя страна позволява на пресованата дървесина да придобие желаната форма. Горещият лигнин играе ролята на свързващо вещество за крайния продукт. При производството на пелети от дървесина с ниско съдържание на лигнин не е изключено използването на добавки.

Изпитване на качествата

Високо качествени пелети Клас ‘А ’ и разполага със Европейски сертификат за качество, издаден от EUROTEST –CONTROL съгласно изискванията на стандарт БДС EN  ISO/IEC 17025:2006 – съответства на изискванията на EN PLUS 14961-2:2011, клас А2

Характеристики:

Влага: 6%
Пепел: 0,86%
Сяра: < 0,01
Топлина на изгаряне: 19 000 kJ/kg

Допълнителна информация

Страна на произход България
Производител Тория-08

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.

Абонирай се за нашия бюлетин